x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șoc: Nicolas Sarkozy a fost reținut de poliție

Șoc: Nicolas Sarkozy a fost reținut de poliție

21 Mar 2018   •   10:36
Șoc: Nicolas Sarkozy a fost reținut de poliție
Sursa foto: ERIC FEFERBERG/AFP/Getty Images

Fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, a fost reţinut, ieri, în legătură cu presupuse ilegalităţi în privința finanţării campaniei sale prezidenţiale din anul 2007, a transmis site-ul cotidianului „Le Figaro”.

Sarkozy se afla ieri la un sediu al poliţiei judiciare din Nanterre, au relatat publicația „Le Monde” şi site-ul de ştiri „Mediapart”. Fostul preşedinte ar putea fi reţinut până la 48 de ore pentru audieri. El era vizat încă din aprilie 2013 de o anchetă cu privire la acuzaţii despre o posibilă finanţare din Libia, din partea fostului dictator Muammar Gaddafi, a campaniei sale pentru scrutinul prezidenţial din 2007, în urma căruia a devenit preşedintele Franței. Audierea are loc la scurt timp după ce un fost apropiat al lui Sarkozy a fost arestat la Londra, în cadrul anchetei, fiind ulterior eliberat pe cauţiune. În 2016, un om de afaceri franco-libian a declarat că a intermediat transferul a cinci milioane de euro din Libia către Sarkozy şi Claude Guéant, fostul şef de cabinet şi director de campanie al preşedintelui francez. Sarkozy urmează să compară în faţa instanţei şi într-un alt caz, cel referitor la finanţarea campaniei sale electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2012, când a fost învins de către Francois Hollande.

Sarkozy, fost preşedinte al Franţei între 2007 şi 2012, a negat în mod constant acuzaţiile, pe care le-a catalogat drept „groteşti”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy reținut de poliție