x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șoc: Un german s-a trezit cu 1.200 de dolari în cont şi o scrisoare de la Trump

Șoc: Un german s-a trezit cu 1.200 de dolari în cont şi o scrisoare de la Trump

24 Mai 2020   •   21:30
Șoc: Un german s-a trezit cu 1.200 de dolari în cont şi o scrisoare de la Trump

Ziaristul Tobias Ruether a primit în cont 1.200 de dolari de la guvernul american şi o scrisoare de la D. Trump. El a reuşit cu greu să contacteze Fiscul din SUA şi să dea banii înapoi. Greşeala a fost provocată de faptul că Ruether are dreptul de muncă în Statele Unite.

„Sunt cetăţean german, plătesc taxe în Germania. Am râs, m-au trecut transpiraţiile, apoi lumea mi-a căzut în cap, mi s-a făcut frig şi am rostit un cuvânt din patru litere, aşa cum spun americanii muncitori”, a scris Ruether în Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Greşeala a fost provocată de faptul că jurnalistul are, din facultate, un social security number, un număr unic care conferă dreptul de muncă în SUA. Ruether a petrecut o bună perioadă de timp în încercarea de a da banii înapoi, inclusiv cu telefoane la Ambasada Statelor Unite sau la Trezorerie.

„Nu am găsit nicăieri o adresă de email. Doar un număr de fax de la departamentul Fisc din Philadelphia, responsabil pentru cazurile internaţionale de taxe. Aşa că am scris un fax ca şi cum era anul 1993”, a povestit Ruether. Numerele de fax erau însă scoase din funcţiune, iar germanul a trimis în cele din urmă cecul prin poştă. “Mult noroc, e clar că o să aveţi nevoie de el”, le-a transmis ziaristul autorităţilor din SUA.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bani de la trump