x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Socialiştii din Republica Moldova CONTESTĂ rezultatele alegerilor parlamentare şi cer repetarea scrutinului

Socialiştii din Republica Moldova CONTESTĂ rezultatele alegerilor parlamentare şi cer repetarea scrutinului

09 Dec 2014   •   09:10
Socialiştii din Republica Moldova CONTESTĂ rezultatele alegerilor parlamentare şi cer repetarea scrutinului

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a contestat la Curtea Constituţională rezultatele alegerilor parlamentare de la 30 noiembrie şi a cerut repetarea scrutinului, informează jurnal.md.

Potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii, PSRM consideră că în cadrul alegerilor au fost comise mai multe încălcări ale legislaţiei, printre care coruperea  votanţilor şi defectarea pentru câteva ore în ziua scrutinului a Registrului Electronic al Alegătorilor.
 
Totodată, socialiştii se arată nemulţumiţi de faptul că mai mulţi cetăţeni moldoveni nu au reuşit să-şi exercite dreptul la vot în Federaţia Rusă.
 
Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare de la 30 noiembrie, partidele proeuropene - Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PD) şi Partidul Liberal (PL) - vor deţine împreună 55 de mandate în noul legislativ cu 101 de locuri, putând astfel forma o majoritate parlamentară care să le permită votarea unui guvern proeuropean. Ele au anunţat deja că au convenit asupra creării unei coaliţii majoritare şi speră ca aceasta să fie creată până la prima şedinţă a parlamentului, care ar urma să fie convocată în a doua jumătate a lunii decembrie.

×