x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şoferul unei dubiţe cu numere româneşti, căutat pentru tentativa de răpire a unui copil

Şoferul unei dubiţe cu numere româneşti, căutat pentru tentativa de răpire a unui copil

de Mihaela Matachita    |    18 Mar 2010   •   00:00

Poliţiştii dintr-o localitate austriacă din apropiere de Salzburg sunt pe urmele şoferului unei furgonete cu numere româneşti, bănuit că a încercat să răpească un copil de 10 ani, care venea de la şcoală, a relatat Austrian Times.



Potrivit şefului Poliţiei districtuale, Arno Kosmata, incidentul s-a petrecut lunea trecută, în jurul prânzului, la Niedernsill, în zona Pinzgau din regiunea Salzburg. O dubiţă marca Volkswagen, cu numere de înmatriculare de România, a oprit lângă copil, şoferul maşinii spunându-i micuţului să urce. Când acesta a refuzat, şoferul l-a prins de mână şi a încercat să-l tragă în maşină. Dar copilul a reuşit să scape şi a povestit acasă ce i s-a întâmplat. Şoferul nu a încercat să-l urmărească.

Potrivit lui Arno Kosmata, nu există martori, deşi totul s-a petrecut în centrul oraşului. "Luăm foarte în serios aceste incidente şi vom continua să-l căutăm pe şofer", a mai spus Kosmata.

Austrian Times aminteşte că, în 2005, au existat cinci tentative de răpiri de copii în zona Pinzgau, toate având drept autor şoferul unei maşini negre cu numere de Viena. Până în prezent, ancheta Poliţiei nu a descoperit persoanele responsabile.

×
Subiecte în articol: diaspora