x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soldaţi turci, ucişi în apropiere de frontiera siriană

Soldaţi turci, ucişi în apropiere de frontiera siriană

28 Noi 2019   •   20:50
Soldaţi turci, ucişi în apropiere de frontiera siriană

Doi soldaţi turci au fost ucişi de obuze de mortier trase asupra postului lor de la frontiera siriană, în sud-vestul Turciei, a indicat, joi, Ministerul Apărării de la Ankara, citat de AFP.

„Doi soldaţi (...) au fost ucişi pe 27 noiembrie într-un atac de mortier ce a vizat un post la graniţă, aproape de oraşul Akcakale”, a precizat ministerul, într-un comunicat.

Forţele turce au replicat cu tiruri în direcţia regiunii de unde a fost lansat atacul miercuri seara, potrivit aceleiaşi surse.

Surse militare citate de presa turcă au atribuit atacul forţelor kurde Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), afirmând că acesta a fost condus din regiunea Kobane, din nord-estul Siriei.

Ankara a lansat pe 9 octombrie o ofensivă majoră în Siria pentru a îndepărta YPG de la frontieră, acţiune pe care a întrerupt-o ca urmare a acordurilor separate încheiate cu Statele Unite şi Rusia.

În ciuda acestor acorduri, confruntări sporadice continuă să aibă loc între combatanţii kurzi şi forţele turce susţinute de aliaţi sirieni în nord-estul Siriei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: soldați turci uciși