x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Solistul Cat Stevens, dat afara din America

Solistul Cat Stevens, dat afara din America

24 Sep 2004   •   00:00

Sunt multe masurile controversate luate de Statele Unite pentru a se apara in fata unui nou atentat terorist, dar de aici pana la a interzice intrarea cunoscutului cantaret Cat Stevens in "tara tuturor posibilitatilor", doar pentru ca este musulman, este o cale foarte lunga.

ANA ILIE

Artistul barbos, cunoscut in trecut sub numele de Cat Stevens, isi spune din 1977 Yusuf Islam si a aflat ca tocmai datorita convertirii sale la religia islamica se afla pe lista neagra a americanilor. Yusuf Islam, acum in varsta de 56 de ani, a fost dat afara din America, dupa ce, mai intai, avionul in care s-a urcat din Londra nu a primit permisiunea de a ateriza marti dupa-amiaza la Boston si a fost deviat tocmai in statul Maine, unde cantaretul a fost poftit sa se intoarca in Marea Britanie.

"Yusuf Islam a fost pus pe lista celor care au interdictie de a intra in Statele Unite din cauza ca actiunile sale ar putea avea legatura cu terorismul", a incercat o explicatie pentru tratamentul aplicat lui Islam purtatorul de cuvant al Departamentului pentru Securitatea Nationala, Brian Doyle, care a adaugat: "E o chestiune serioasa".

E drept ca nici Cat Stevens nu este un personaj fara pata: a fost acuzat ca ar fi cerut moartea celebrului autor Salman Rushdie pentru "Versetele satanice". In plus, in anul 2000, oficialii israelieni l-au trimis pe Islam inapoi la Londra la doar cateva ore dupa ce acesta pusese piciorul pe solul israelian, pe motiv ca ar fi finantat gruparea Hamas, responsabila de multe atacuri teroriste asupra Israelului.

MARE ARTIST. Islam, nascut la Londra sub numele de Stephen Georgiou, fiul unui cipriot grec si al unei suedeze, a fost unul dintre cei mai cunoscuti si iubiti interpreti de muzica pop in anii ’70. Printre piesele sale cele mai cunoscute se numara "Tea for the Tillerman", "Morning Has Broken" si "Peace Train". Dupa ce a devenit musulman, Islam a renuntat la toate bunurile lumesti, inclusiv faimoasa sa chitara, si a deschis o scoala pentru musulmani.

×
Subiecte în articol: externe islam