x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Somalia: Atentat sinucigaş cu vehicul capcană în faţa palatului prezidenţial din Mogadiscio

VIDEO - Somalia: Atentat sinucigaş cu vehicul capcană în faţa palatului prezidenţial din Mogadiscio

30 Aug 2016   •   13:16
VIDEO - Somalia: Atentat sinucigaş cu vehicul capcană în faţa palatului prezidenţial din Mogadiscio
Sursa foto: Foto: @Omaar_nor

Un atentat sinucigaş cu vehicul capcană s-a produs marţi în capitala somaleză Mogadiscio, în faţa palatului prezidenţial, distrugând parţial două hoteluri din apropiere, transmite Reuters, citând un oficial din poliţia locală.

'O maşină capcană a explodat în afara palatului prezidenţial. Până acum, două hoteluri situate în faţa palatului sunt distruse parţial', a afirmat maiorul Mohamed Ali, pentru Reuters.

Un martor a declarat pentru aceeaşi agenţie că o puternică explozie a fost auzită marţi la Mogadiscio, urmată de nori imenşi de fum.

Poliţia a anunţat că cinci militari au fost ucişi în explozie, iar postul de radio al militanţilor Al-Shabaab a transmis că gruparea se află în spatele atacului.

Militanţi Al-Shabaab, având legături cu Al-Qaida, au revendicat mai multe atacuri recente produse în capitala Somaliei, inclusiv pe cel comis săptămâna trecută la un restaurant foarte frecventat de pe plajă, în care au fost ucise 10 persoane.

AGERPRES

 

×