x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Somalia: Două vehicule-capcană au fost aruncate în aer în apropiere de un hotel din Mogadishu

Somalia: Două vehicule-capcană au fost aruncate în aer în apropiere de un hotel din Mogadishu

28 Oct 2017   •   18:52
Somalia: Două vehicule-capcană au fost aruncate în aer în apropiere de un hotel din Mogadishu

 Două vehicule-capcană au fost aruncate în aer la un interval de timp apropiat, sâmbătă, în vecinătatea unui hotel situat în nordul capitalei somaleze Mogadishu, unde au fost auzite şi focuri de armă, au anunţat surse din cadrul poliţiei, informează AFP.

"O maşină-capcană a explodat la intrarea hotelului Nasa-hablod şi au urmat focuri de armă. Nu avem detalii, însă aceasta pare a fi un atac coordonat. Un microbuz-capcană a explodat de asemenea la o intersecţie apropiată", a declarat pentru AFP un responsabil al poliţiei, Ibrahim Mohamed.

Aceste atacuri intervin după ce la 14 octombrie anul curent cel puţin 276 de oameni au fost ucişi şi 300 au fost răniţi într-un sângeros atentat cu camion-capcană care a avut loc în centrul capitalei somaleze.

Somalia a fost ţinta mai multor atentate soldate cu numeroase victime omeneşti. Un alt atentat a avut loc în octombrie 2011 şi s-a soldat cu cel puţin 82 de morţi şi 120 de răniţi. Acel atac a fost comis de asemenea cu un camion-capcană şi a vizat un complex ministerial din Mogadishu.AGERPRES

×
Subiecte în articol: vehicule-capcană