x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sondaj: 58 la sută dintre francezi susţin o intervenţie militară a ONU în Siria

Sondaj: 58 la sută dintre francezi susţin o intervenţie militară a ONU în Siria

de Mediafax    |    02 Iun 2012   •   14:06
Sondaj: 58 la sută dintre francezi susţin o intervenţie militară a ONU în Siria

O majoritate de 58 la suta dintre francezi se declara in favoarea unei interventii militare a ONU in Siria, cu 7 puncte procentuale mai multi decat la o ancheta precedenta realizata in februarie, potrivit unui sondaj Ifop efectuat pentru saptamanalul regional Dimanche Ouest France.

Barbati (65 la suta) sunt mai numerosi in favoarea interventiei decat femeile (52 la suta). De asemenea, 72 la suta dintre partizanii dreptei o sustin, fata de 65 la suta dintre simpatizantii stangii. Sustinatorii Frontului National, partid de extrema-dreapta, se declara majoritatea (55 la suta) impotriva unei interventii a ONU in Siria.

Intrebati daca Franta ar trebui sa se implice in aceasta interventie militara, francezii au opinii impartite: 50 la suta ar fi de acord, iar 50 la suta ar fi impotriva, potrivit Ifop.
"Aceste rezultate destul de echilibrate arata totusi o crestere de 12 puncte in favoarea angajamentului armatei franceze in Siria, sub egida Natiunilor Unite, in comparatie cu februarie (cand numai 38 la suta dintre francezi se declarau in favoarea acestei propuneri)", potrivit Ifop.

×