x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SONDAJ: Cei mai multi americani sunt dezgustaţi de actuala campanie pentru alegerile prezidenţiale

SONDAJ: Cei mai multi americani sunt dezgustaţi de actuala campanie pentru alegerile prezidenţiale

21 Oct 2016   •   21:47
SONDAJ: Cei mai multi americani sunt dezgustaţi de actuala campanie pentru alegerile prezidenţiale

Circa 80% dintre americanii intervievaţi în cadrul unui sondaj au mărturisit că sunt dezgustaţi de modul cum decurge actuala campanie electorală pentru preşedinţia SUA, iar 70% cred că această campanie afectează imaginea Statelor Unite în lume, relatează vineri agenţia EFE.

Sondajul, efectuat de cotidianul Boston Globe şi de universitatea Colby College, mai relevă că 69% dintre persoanele chestionate consideră că lipsa comportamentului civilizat în cursa la care participă democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump arată de fapt 'o criză'.

Un procent de 39% din rândul participanţilor la sondaj apreciază că pentru această campanie negativă vinovat este Trump, în timp ce 16% atribuie această vină lui Hillary, iar 37% cred că amândoi sunt vinovaţi în egală măsură.

Pe de altă parte, 81% dintre cei chestionaţi consideră că în disputele politice dezacordurile pot fi exprimate şi 'într-un mod respectuos', evitându-se atacurile la persoană care au marcat actuala campanie, în timp ce 55% apreciază că insultele la adresa rivalului politic nu pot fi considerate niciodată 'un joc curat'.

'Există o lehamite faţă de comportamentul dezagreabil' ce a caracterizat această campanie, a estimat la rândul său responsabilul cu realizarea sondajului, Daniel M. Shea, director al centrului pentru Afaceri Publice la Colby College.

Când li s-a cerut să facă o comparaţie cu campaniile anterioare, 64% dintre persoanele chestionate au apreciat că actuala campanie este 'mult mai negativă'.

Sursa: AGERPRES

×