x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SONDAJ: Distanţa dintre Hillary Clinton şi Donald Trump se reduce

SONDAJ: Distanţa dintre Hillary Clinton şi Donald Trump se reduce

20 Mai 2016   •   11:44
SONDAJ: Distanţa dintre Hillary Clinton şi Donald Trump se reduce

Distanţa dintre candidata republicană Hillary Clinton şi cel republican Donald Trump s-a redus după ce a devenit aproape sigur că miliardarul american va obţine învestitura partidului său pentru alegerile prezidenţiale, potrivit unui sondaj publicat vineri, relatează AFP.


Conform sondajului CBS News/New York Times, 47% dintre votanţii înregistraţi ar vota-o pe Hillary Clinton şi 41% pe Donald Trump.

Luna trecută, fostul secretar de stat avea un avans de zece puncte în faţa rivalului său într-un sondaj comandat de CBS News.

Ultimul sondaj îl creditează pe Bernie Sanders, rival al fostei prime doamne în cursa pentru învestitura democrată, într-o poziţie mai bună faţă de Donald Trump, cu 51% din sufragii faţă de 38% pentru miliardar în cazul unei confruntări între cei doi.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un eşantion de 1.300 de adulţi şi are o marjă de eroare de 3%, potrivit New York Times.

Chiar dacă Bernie Sanders, senator de Vermont, este clar depăşit de Hillary Clinton în cursa pentru învestitura prezidenţială, el continuă să ignore apelurile de a se retrage.

Hillary Clinton pare sigură că poate atinge majoritatea de 2.383 de delegaţi necesară pentru a obţine învestitura prezidenţială a Partidului Democrat la alegerile primare de la 7 iunie, întrucât ea are în prezent 2.295.

În ceea ce-l priveşte pe Donald Trump, el este aproape sigur că va fi candidatul republican la Casa Albă, de când ultimul dintre contracandidaţii săi a abandonat cursa la începutul lunii, şi pare să fi adunat numărul de delegaţi necesari. Convenţia republicană de învestitură urmează să aibă loc în iulie.

Sursa: AGERPRES

×