x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soţia fostului şef chinez al Interpol a primit azil în Franţa

Soţia fostului şef chinez al Interpol a primit azil în Franţa

15 Mai 2019   •   13:30
Soţia fostului şef chinez al Interpol a primit azil în Franţa

Soţia fostului şef al Interpol Meng Hongwei a primit azil în Franţa, a anunţat avocatul ei, informează miercuri Reuters.
Interpol, organizaţie internaţională de coordonare a forţelor de poliţie, cu sediul în Franţa, a anunţat în octombrie anul trecut că Meng a demisionat de la conducerea ei, la câteva zile după ce soţia lui, Grace Meng, a anunţat dispariţia lui după ce acesta călătorise în ţara natală China.
Procurori chinezi au formulat luna aceasta acuzaţii oficiale împotriva lui Meng, învinuindu-l de abuz de putere şi luare de mită.
În martie, Partidul Comunist aflat la putere în China a anunţat că propria sa investigaţie cu privire la Meng a dezvăluit că acesta a cheltuit sume "extravagante" din fondurile de stat, a făcut abuz de putere şi a refuzat să se conformeze deciziilor partidului.
Soţia lui a infirmat acuzaţiile şi a declarat că arestarea lui a fost motivată politic.
Meng a devenit şeful Interpol la sfârşitul lui 2016, când China şi-a extins acţiunile pentru a-şi asigura posturi de conducere în cadrul unor organizaţii internaţionale. Numirea lui în această funcţie a suscitat la acea vreme îngrijorări din partea organizaţiilor privind drepturilor omului care atenţionau că Beijingul vizează acest post pentru a-i urmări pe disidenţii de peste hotare.
În timpul mandatului preşedintelui Xi Jinping, China a declanşat o amplă acţiune de reprimare împotriva corupţiei oficiale, scrie Reuters. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Interpol azil