x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soţia lui Bill Cosby denunţă un "linşaj" al soţului său

Soţia lui Bill Cosby denunţă un "linşaj" al soţului său

03 Mai 2018   •   18:21
Soţia lui Bill Cosby denunţă un "linşaj" al soţului său

Soţia lui Bill Cosby a denunţat joi "linşajul" soţului său găsit vinovat săptămâna trecută de agresiune sexuală, acuzând media că l-au diabolizat şi pe procuror că a parodiat justiţia, relatează AFP. 

Fostul star al televiziunii americane a fost găsit vinovat la 26 aprilie de agresiune sexuală asupra Andreei Constand şi riscă acum, la 80 de ani, o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. Avocatul său a promis că va face apel. 

"Este linşaj, nu este justiţie adevărată. Este o tragedie care trebuie anulată nu numai pentru Bill Cosby, ci şi pentru ţară", a afirmat Camille Cosby, în vârstă de 74 de ani, soţia lui Bill Cosby din 1964, într-o lungă declaraţie făcută publică de media americane şi postată pe pagina de Facebook a actorului. 

Camille Cosby acuză puternic media, care l-au "diabolizat" pe soţul ei şi "au acceptat fără să clipească" alegaţiile acuzatoarelor sale. 

"De când toţi cei care fac acuzaţii spun adevărul?", a întrebat ea retoric, invocând mai multe exemple istorice în care negrii au fost condamnaţi în baza unor mărturii false. 

Ea acuză justiţia populară că a degenerat în "linşaj", ducând la anularea reprezentaţiilor actorului şi la retragerea mai multor diplome onorifice pe care le primise. 

Soţia lui Bill Cosby îl atacă atacă şi pe Kevin Steele, procurorul comitetului Montgomery care a redeschis dosarul în 2015, solicitând "o anchetă penală" asupra unui om al cărui principal scop ar fi propria promovare. 

Ea o acuză şi pe Andrea Constand - fără a-i menţiona numele - că a minţit sub jurământ în timpul procesului. 

Condamnarea lui Bill Cosby în urma celui de al doilea proces - după ce primul din 2017 s-a soldat cu o anulare - a fost sărbătorită de zeci de femei care afirmă că au fost agresate sexual de actor de-a lungul anilor. 

Verdictul a fost salutat şi de mişcarea #MeToo născută din scandalul Weinstein ca o primă victorie asupra oamenilor foarte influenţi, notează AFP.

AGERPRES

×