x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soţia lui Michael Schumacher, în faza de negare a realităţii

Soţia lui Michael Schumacher, în faza de negare a realităţii

de Istvan Deak    |    11 Iun 2014   •   17:27
Soţia lui Michael Schumacher, în faza de negare a realităţii

Experţii sunt aproape unanimi: situaţia fostului campion de Formula  1  Michael Schumacher este foarte îngrijorătoare. Cu toate acestea, potrivit apropiaţilor septuplului campion mondial, soţia acestuia, Corinna, crede că totul va merge spre bine.

Aproape şase luni de comă
Sunt aproape şase luni de când Michael Schumacher a căzut în timp ce schia în staţiunea Meribel, din Franţa, lovindu-se puternic la cap.  Veştile referitoare la Schumacher fluctuează în funcţie de surse.
Unele persoane, foarte pesimiste, anunţau încă din primele zile că pilotul de Formula 1 nu se va mai trezi niciodată din coma în care se află din primele momente de după accident, scrie revista mondenă Gala.
Altele, din contră, au avansat posibilitatea unei reveniri miraculoase. În ultimul timp, însă, majoritatea specialiştilor par a fi de acord că viitorul nu rezervă nimic bun familiei septuplului campion mondial.

Documentar la RTL
Cazul fostului pilot al echipei Ferrari a făcut, de altfel, obiectul unui documentar la televiziunea germană. “Michael Schumacher – lupta sa cea mai dură” a fost difuzat duminică, 8 iunie, seara, la postul de televiziune RTL. Emisiunea şi-a propus să readucă în memoria publicului cariera campionului, dar, comentează presa, a avut mai degrabă un iz de necrolog.
Mai mulţi apropiaţi de-ai pilotului s-au exprimat în faţa camerelor de luat vederi pentru a-şi spune părerea despre situaţia acestuia. Şi pentru mulţi dintre ei, Corinna Schumacher, soţia fostului pilot, este deja ruptă de realitate, respingând cu fermitate posibilitatea ca soţul ei să cedeze.
“Există aici un sentiment de negare? Aş spune că da”, spune unul dintre apropiaţi. “Ea consideră asta ca pe o ruptură, o trădare din partea omului pe care îl iubeşte. Ea nu îşi imaginează nici măcar pentru o secundă eşecul tratamentului”, continuă acesta.

Medicii păstrează tăcerea
Echipa medicală care se ocupă de soarta pilotului nu a exprimat nicio opinie în cadrul reportajului difuzat de RTL, dar, potrivit prietenilor cuplului, lipsa unor ştiri oficiale demonstrează o dată în plus că nimic pozitiv nu mai poate fi anunţat, pentru că situaţia este prea gravă.
Corinna Schumacher va putea, totuşi, să-şi găsească un pic de alinare în vorbele lui Fernando Alonso şi ale fostului tenisman Boris Becker. Pilotul spaniol a declarat că Michael Schumacher “era un luptător şi încă mai este. Îşi va reveni”.
Becker a declarat, la rândul lui, adresându-se prietenului său aflat în comă, că, “dacă cineva poate scăpa din aşa ceva, acela este Michael Schumacher!”.
La rândul său, şi Flavio Briatore, fost manager al echipei de Formula 1 Renault F1 a declarat că “nu există noutăţi în cazul Schumacher, fiindcă familia nu mai vrea să comunice. Dar cu siguranţă faptul că nu sunt informaţii nu este o veste îmbucurătoare”.

Vocea care deranjează
Fostul medic-şef al Formulei 1, Gary Hartstein, a devenit un fel de specialist în cazul Michael Schumacher pentru presa care încearcă să adune informaţii şi altfel decât prin intermediul foarte tăcuţilor reprezentanţi ai familiei pilotului. Şi, chiar dacă Gary Hartstein este un medic renumit, el nu are nicio legătură cu Centrul Spitalicesc Universitar din Grenoble, unde este spitalizat Michael Schumacher. În relaţii tensionate cu familia Schumacher, acesta ia cuvântul de fiecare dată când este întrebat, fără a ţine cont de ceea ce îşi doresc apropiaţii campionului german, scrie non-stop-people.com. “Nu pot să concep că anturajul lui Michael, care protejează, şi este normal acest lucru, viaţa privată a lui Michael şi a apropiaţilor lui, nu i-ar fi avertizat pe fanii acestuia dacă ceva pozitiv s-ar fi produs. Mă tem, şi sunt chiar aproape sigur că nu vom mai avea niciodată veşti bune referitoare la Michael. În acest moment, mă tem că familia va publica un comunicat de presă”, a declarat acesta recent, adăugând că ipotezele cele mai probabile ar fi moartea sau menţinerea prelungită într-o stare vegetativă a lui Schumacher”.
Deocamdată, din partea managerului de comunicare al familiei Schumacher, Sabine Kehm, este instituită “silenzio stampa”. Cuvântul de ordine în anturajul pilotului este “tăcerea”. De aceea viitorul comunicat de presă ar trebui să aducă multe detalii despre starea sănătăţii lui Schumacher, pentru a convinge. În orice caz, marii sportivi ai lumii sunt cu toată inima alături de Schumi.


×
Subiecte în articol: michael schumacher Corrina Schumacher