x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soţii Barack si Michelle Obama si-au gasit de lucru!

Soţii Barack si Michelle Obama si-au gasit de lucru!

22 Mai 2018   •   08:36
Soţii Barack si Michelle Obama si-au gasit de lucru!

Fostul preşedinte american Barack Obama şi soţia lui, Michelle, vor produce filme, seriale şi documentare pentru platforma de streaming video Netflix, care poate fi accesată pe baza unui abonament lunar, a anuntat compania americană.

 

Reprezentanţii Netflix nu au intrat in detalii privind proiectele la care va colabora fostul cuplu prezidenţial, precizand doar că noile producţii ar putea fi realizate sub forma unor seriale TV, programe de tip reality-show, filme documentare şi de ficţiune.

Activitatea sotilor Obama se va desfasura prin intermediul companiei Higher Ground Productions, înfiinţata în acest scop. "Sperăm să cultivăm şi să ajutăm să se afirme vocile unor talente, sursele de creativitate şi de inspiraţie care promovează o mai amplă empatie şi o mai bună înţelegere între popoare", a declarat Barack Obama, citat în comunicat.

"Barack şi eu avem în continuare încredere în puterea poveştilor de a ne inspira, de a ne face să gândim diferit despre lumea care ne înconjoară şi de a ne ajuta să ne deschidem în faţa celorlalţi sufletele şi inimile", a adăgat Michelle Obama. Potrivit The New York Times, care citează surse din anturajul cuplului, predecesorul lui Donald Trump nu intenţionează să se folosească Netflix ca instrument politic pentru a-l critica pe actualul locatar de la Casa Albă.

Contractul încheiat cu soţii Obama reprezintă o excelentă campanie de imagine pentru Netflix, care încearcă să se poziţioneze pe piaţă ca o destinaţie naturală pentru creatorii de conţinuturi şi care nu ezită, în acest scop, să cheltuiască sume colosale. Suma trecută în contractul cu soţii Obama nu a fost dezvăluită, însă acordul este comparat de specialiştii din presa americană cu două operaţiuni majore realizate recent de Netflix.

Astfel, platforma online l-a cooptat pe producătorul Ryan Murphy pentru 300 milioane de dolari, pe cinci ani, si pe Shonda Rhimes, cunoscută pentru serialele "Scandal", "Grey's Anatomy" şi "How to Get Away with Murder", pentru 100 milioane de dolari, pe patru ani. AGERPRES

×