x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SpaceX și NASA, încearcă astăzi să-i lanseze în spațiu pe astronauții Doug Hurley și Bob Behnken

SpaceX și NASA, încearcă astăzi să-i lanseze în spațiu pe astronauții Doug Hurley și Bob Behnken

30 Mai 2020   •   12:30
SpaceX și NASA, încearcă astăzi să-i lanseze în spațiu pe astronauții Doug Hurley și Bob Behnken

Compania SpaceX și NASA vor încerca sâmbătă, din nou, să lanseze doi astronauți pe orbita Pământului, după eșecul de miercuri, când vremea a oprit prima încercare.

Lansarea navetei Crew Dragon ar fi trebuit să marcheze reluarea misiunilor umane de pe teritoriul american. Condiţiile meteo nu au permis desfăşurarea misiunii în siguranţă astfel că tehnicienii au decis să reprogrameze evenimentul pentru sâmbătă.

Astronauţii Bob Behenken şi Doug Hurley se aflau deja la bordul navetei şi aşteptau ultimele confirmări.

Misiunea Demo-2 ar fi fost un prim test cu echipaj uman la bord pentru capsula Crew Dragon care ar fi decolat cu o rachetă tip Falcon 9, produsă de compania lui Elon Musk, SpaceX.

45th Space Wing, organizație a armatei americane care supraveghează toate lansările rachetelor de pe Coasta de Est estimează că aproximativ 50% șanse ca vremea să fie suficient de bună pentru lansare sâmbătă. Șansele sunt puțin mai bune - aproximativ 60% - pentru următoarea oportunitate de lansare, duminică, 31 mai.

În Florida este sezonul uraganelor.

Mediafax

×
Subiecte în articol: spacex nasa