x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spania cere „eforturi suplimentare” din parte UE, după ce SUA a decis oprirea finanțării pentru palestinieni

Spania cere „eforturi suplimentare” din parte UE, după ce SUA a decis oprirea finanțării pentru palestinieni

03 Sep 2018   •   15:02
Spania cere „eforturi suplimentare” din parte UE, după ce SUA a decis oprirea finanțării pentru palestinieni

Spania a făcut apel la Uniunea Europeană şi la statele sale membre să depună ''eforturi suplimentare'' ca urmare a deciziei SUA de a-şi opri finanţarea pentru Agenţia ONU de Ajutor pentru Palestinieni (UNRWA), relatează luni Xinhua. 

SUA erau cel mai mare contribuabil pentru UNRWA. Într-un comunicat de presă difuzat duminică, Ministerul spaniol de Externe i-a cerut Washingtonului să-şi reconsidere decizia, ţinând cont de faptul că SUA şi-au redus ajutorul de la 365 milioane de dolari în 2017 la 60 milioane de dolari la începutul lui 2018. 

''Situaţia financiară critică a UNRWA, provocată de decizia Administraţiei Trump, ameninţă serios continuarea programelor speciale din sănătate, educaţie şi alimentaţie de care beneficiază direct refugiaţii palestinieni în Orientul Mijlociu'', se afirmă în comunicat. ''Desfiinţarea serviciilor de bază pentru trei milioane de refugiaţi palestinieni ar putea avea consecinţe grave pentru stabilitatea din regiune, în special în Fâşia Gaza'', se mai spune în comunicat. 

Potrivit comunicatului, Madridul este ''total angajat în găsirea unor soluţii comune'' care să-i permită Agenţiei să-şi continue activitatea în mod sustenabil. 

''Spania consideră că UE şi statele sale membre ar trebui să depună eforturi suplimentare pentru a evita posibilele consecinţe ale deciziei grave a SUA'', conchide comunicatul.

AGERPRES

×