x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spania dă semne de redresare economică. Numărul românilor din spania, căutatori de muncă, a scăzut considerabil

Spania dă semne de redresare economică. Numărul românilor din spania, căutatori de muncă, a scăzut considerabil

04 Aug 2013   •   17:22

Conform Institutului National de Statistica din Spania, in luna iulie s-au creat 64 866 locuri de munca. Este a 5-a luna consecutiv in care numarul somerilor din spania scade, fenomen, care nu a mai avut loc de acum 6 ani, de cand cand Spania se afla in perioada de prosperitate.

Reamintim ca la inceputul anului, intre 40-50% dintre romanii din Spania erau in cautarea unui loc de munca (Conform sondajelor FADERE, Federatia Asociatilor de Romani din Europa).
Crearea noilor locuri de munca, dar si inceputul perioadei de vacanta, a facut ca in randul romanilor din spania, numarul somerilor sa scada semnificativ.

,,Multi dintre romanii din Spania asteapta cu optimism revenirea timpurilor de prosperitate. Chiar daca unii dintre ei au ajuns intr-o situatie financiara precara si au ramas fara locuri de munca, nu s-au intors in tara, ci au asteptat ca economia Spaniei sa se redreseze si sa isi gaseasca din nou un loc de munca decent.¨ a declarat Daniel Tecu, presedinte FADERE.

×