x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spania: Exploatau şi furau de la românii cărora le promiseseră un loc de muncă

Spania: Exploatau şi furau de la românii cărora le promiseseră un loc de muncă

de Carmen Plesa    |    26 Ian 2010   •   00:00

Poliţia din Torrent (Valencia), în colaborare cu Unitatea contra Reţelelor de Imigraţie şi Falsificare de Documente, a dezarticulat o reţea de 12 persoane care introducea români în Spania sub promisiunea unui loc de muncă, pentru ca apoi să-i exploateze, informează Europa Press.

Poliţiştii au declarat că victimele au fost 30 de români, cărora li s-au furat, în total, 72.000 de euro, potrivit calculelor făcute de investigatori.

Capii reţelei, care au şi fost arestaţi, sub acuzaţiile de furt prin violenţă şi intimidare, asociere ilicită şi contra drepturilor muncitorilor, sunt un bărbat şi o femeie, români, în vârstă de 30, respectiv 25 de ani.

Românii erau aduşi în Spania, cu promisiunea că vor fi cazaţi într-un loc decent şi vor munci în agricultură pentru un salariu bun. Ajunşi în Valencia, românii erau cazaţi în case mizere, unde nu aveau nici paturi, şi erau obligaţi să muncească la cules de dimineaţă până seara, fără o zi de pauză.

Salariile erau plătite de angajatorul spaniol în conturi bancare. Ameninţându-i cu cuţite şi speriindu-I că le vor face rău rudelor rămase în ţară, capii reţelelor luaseră cardurile muncitorilor şi încasau salariile acestora.

În casa celor doi arestaţi au fost găsite numeroase documente bancare, cardurile şi codurile PIN ale muncitorilor, patru cuţite de dimensiuni mari, opt telefoane mobile, o cameră video şi numeroase documente de control a muncii la câmp.

×
Subiecte în articol: diaspora