x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spania şi Italia ar fi ajuns la un acord pentru debarcarea migranţilor de pe nava Open Arms în Mallorca

Spania şi Italia ar fi ajuns la un acord pentru debarcarea migranţilor de pe nava Open Arms în Mallorca

19 Aug 2019   •   13:26
Spania şi Italia ar fi ajuns la un acord pentru debarcarea migranţilor de pe nava Open Arms în Mallorca

Spania şi Italia par să fi ajuns la un acord privind debarcarea în portul spaniol Mallorca a celor 107 migranţi blocaţi pe mare de 18 zile, a anunţat luni nava umanitară Open Arms, potrivit Reuters.

Open Arms a descris această decizie drept una ''de neînţeles'' dată fiind deteriorarea condiţiilor de pe navă şi apropierea acesteia de insula italiană Lampedusa.

Pentru mai mult de două săptămâni, vasul cu migranţi a fost lăsat să plutească de-a lungul coastei italiene, provocând o dispută verbală între ministrul de interne Matteo Salvini şi Uniunea Europeană.

Open Arms a afirmat luni că debarcarea migranţilor în Mallorca ar prelungi cu încă trei zile situaţia dificilă în care se află cei 107 migranţi.

''Dacă s-a ajuns într-adevăr la un acord, este crucial pentru Italia şi Spania să îşi asume responsabilitatea pentru a se asigura, prin furnizarea mijloacelor necesare, că aceşti oameni vor fi debarcaţi în cele din urmă într-un port sigur'', a menţionat organizaţia Open Arms într-un comunicat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Spania italia migranti