x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spania: Un marş al indignaţilor a pornit de la Valencia în direcţia Madrid.

Spania: Un marş al indignaţilor a pornit de la Valencia în direcţia Madrid.

de Marina Constantinoiu    |    20 Iun 2011   •   13:38

Un mars al “indignatilor' a parasit, luni, Valencia, pentru a parcurge 500 de kilometri in 34 de zile si a ajunge, la 23 iulie, la Madrid, a anuntat miscarea organizatoare, a doua zi dupa o manifestatie ampla, care a adunat cel putin 200.000 de persoane in intreaga Spanie, relateaza AFP.

Acest mars de 34 de zile da startul viitoarei etape a mobilizarii “indignatilor'. Alte grupuri vor porni din alte orase, printre care Barcelona la 25 iunie si Cadix, la 23, si se vor indrepta spre Madrid, pentru o noua manifestatie la 24 iulie.

Grupul pornit din Valencia intentioneaza sa traverseze 29 de orase si sate, unde vor fi organizate adunari populare pentru a face cunoscuta indignarea pe intreg teritoriul tarii, asa cum miscarea de protest se intinde la nivel international, reiese dintr-un comunicat al miscarii “Acampada Valencia'.

Duminica, cel putin 200.000 de persoane, potrivit estimarilor presei si pentru unele localitati ale cifrelor politiei, au manifestat in Spania in cadrul primei mari mobilizari a miscarii “indignatilor', care a fost creata acum o luna, contra somajului si a crizei economice.

La Madrid, o multime estimata la 40.000 de persoane s-a indreptat spre Plaza de Neptuno, din apropierea Parlamentului, scandand ca nu doresc sa plateasca “aceasta criza'.

La Barcelona, al doilea oras ca marime al tarii, manifestantii au fost in numar de 50-70 de mii, potrivit estimarilor politiei si ale primariei.

Tintele au fost in special pactul de stabilitate din zona euro si imperativele de rigoare bugetara, oamenii politici acuzati de coruptie si ca nu ii asculta pe cetateni, precaritatea sociala, somajul-record, de 21,29% care afecteaza tara.

×