x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spaţiul Schengen, paradisul traficului de arme şi persoane

Spaţiul Schengen, paradisul traficului de arme şi persoane

de Sînziana Stancu    |    12 Iun 2009   •   00:00

Spaţiul Schengen este un paradis al traficanţilor de arme şi de persoane, în principal, din estul Europei, susţin şefii poliţiei din Danemarca.



"Acordul Schengen a facilitat traficul de arme în Europa şi aducerea acestora în Danemarca. Este o problemă foarte mare, pentru că infracţiunile sunt mai violente când sunt implicate arme", declară Henrik Svindt, şeful Direcţiei speciale pentru combaterea criminalităţii organizate din Danemarca, citat de Politiken. Svindt subliniază că actualele grupuri de crimă organizată reuşesc cu uşurinţă să aducă în Danemarca arme automate, în special din zona Balcanilor şi din Europa de Est.

În ultimele două luni, autorităţile daneze au confiscat peste 170 de arme de foc, deşi nu se ştie cum au ajuns în ţară. "Odată ce prostituatele sunt în spaţiul Schengen, este uşor să ajungă în Danemarca, iar aceasta este o problemă", a spus, la rândul său, Rene Hansen, un oficial al poliţiei din Copenhaga. "Trebuie să sporim verificările la autocarele care vin din estul Europei. Este mai uşor să oprim femeile să ajungă aici, decât să permitem venirea lor şi să luăm măsuri aici", a explicat Hansen.

×
Subiecte în articol: externe