x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Specialist britanic: “Schumacher se va trezi din comă. Dar într-o lume pe care nu o cunoaşte”

Specialist britanic: “Schumacher se va trezi din comă. Dar într-o lume pe care nu o cunoaşte”

11 Mai 2014   •   17:11
Specialist britanic: “Schumacher se va trezi din comă. Dar într-o lume pe care nu o cunoaşte”

Tabloidul german Bild a confirmat faptul că multiplul campion mondial de Formula1 Michael Schumacher este încă internat la spitalul din Grenoble, în Franţa, unde a fost transportat după accidentul suferit pe pârtia de schi de la Meribel, la 29 decembrie 2013.

Acum mai bine de o lună, ataşatul de presă al lui Schumacher, Sabine Kehm, confirma faptul că fostul pilot de F1 a dat semne de trezire din coma artificială în care se află de la 29 decembrie. Kehm a declarat că Schumacher va fi transportat într-un centru de recuperare cât de repede posibil. “Informaţiile obţinute de Bild confirmă faptul că Schumacher nu a fost transportat în acel centru de reabilitare”, scrie acum Bild. Tabloidul precizează că “Sabine Kehm va da publicităţii un nou comunicat doar când va avea de anunţat o evoluţie importantă în legătură cu situaţia pacientului”.

Va trebui să înveţe să meargă, să mănânce...
Între timp, într-un interviu acordat revistei germane Focus, profesorul britanic Peter Hutchinson a declarat că Schumacher, aflat în comă de 130 de zile, se va trezi în cele din urmă. Dar fostul pilot va trebui să reînveţe totul.

“Dacă Michael Schumacher va ieşi într-o bună zi din comă, s-ar putea să nu mai fie niciodată acelaşi. Nu e ca şi cum cineva ar aprinde lumina, iar pacientul îşi revine brusc. Schumacher va reveni într-o lume pe care nu o cunoaşte. Chiar dacă pare că a câştigat lupta cu moartea, el va trebui să se lupte pentru viaţa care îl va aştepta. Nu va mai fi ca înainte. De fapt, Michael Schumacher nu va mai fi niciodată Schumacher. Va trebui să înveţe să meargă, să vorbească, să mănânce”, apreciază profesorul britanic de la Universitatea din Cambridge.
Sabine Kehm nu a mai oferit informaţii despre Schumacher de aproape o lună.


×