x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Speculații pe tema sănătății lui Kim Jong-un. Informații greu de verificat

Speculații pe tema sănătății lui Kim Jong-un. Informații greu de verificat

26 Apr 2020   •   08:46
Speculații pe tema sănătății lui Kim Jong-un. Informații greu de verificat

Un tren special, aparţinând liderului Coreei de Nord, Kim Jong-un, a fost observat săptămâna aceasta într-o staţiune, conform unor imagini din satelit publicate de programul de monitorizare a Coreei de Nord, North 38.

În raportul publicat sâmbătă, North 38, scrie că trenul a fost parcat în gara din staţiunea Wonsan în perioada 21 - 23 aprilie. Această gară este rezervată excluziv pentru familia Kim, se mai arată în raportul citat de Reuters.

„Prezenţa trenului acolo nu înseamnă că şi liderul nord-coreean se află în acelaşi loc şi nu indică nimic despre sănătatea sa, dar întăreşte informaţiile potrivit cărora Kim Jong-un se află într-o staţiune de lux de pe coasta de est a ţării”, se arată în raport.

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, este în stare extrem de gravă după o intervenţie chirurgicală cardiacă, afirmă surse citate de presa japoneză, dar informaţia nu poate fi confirmată din alte surse.

Conform unor surse citate de publicaţia niponă Shukan Gendai, Kim Jong-un, în vârstă de 36 de ani, este în "stare vegetativă".

Informaţia nu poate fi confirmată din alte surse.

China a trimis o echipă de experţi medicali în Coreea de Nord, pentru a-l consulta pe Kim Jong-un, pe fondul unor informaţii neconfirmate despre starea de sănătate a liderului nord-coreean.

Surse citate de CNN au declarat că serviciile secrete americane monitorizează informaţiile despre starea de sănătate a lui Kim Jong-un. Conform surselor citate, există informaţii că liderul nord-coreen, în vârstă de 36 de ani, ar fi în stare gravă după o intervenţie chirurgicală cardică.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un