x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sperante romanesti / Franta ne da emotii

Sperante romanesti / Franta ne da emotii

de Ana Ilie    |    21 Mar 2006   •   00:00
Sperante romanesti / Franta ne da emotii

Seful diplomatiei romane, Mihai Razvan Ungureanu, s-ar bucura daca Franta ar grabi ritmul ratificarii Tratatului de aderare la Uniunea Europeana a Romaniei si Bulgariei.

Corespondenta din Bruxelles
Seful diplomatiei romane, Mihai Razvan Ungureanu, s-ar bucura daca Franta ar grabi ritmul ratificarii Tratatului de aderare la Uniunea Europeana a Romaniei si Bulgariei.

Ministrul roman de Externe a facut aceasta marturisire in cursul conferintei de presa sustinute impreuna cu Hans Winkler, reprezentantul presedintiei austriece la Uniunea Europeana, si Michael Leigh, directorul general al Directiei Extindere din cadrul Comisiei Europene, ieri, la Bruxelles, la finalul reuniunii Consiliului de Asociere UE-Romania.

UE, MULTUMITA. Doi alti ministri romani, Anca Boagiu, de la Integrare, si Monica Macovei, de la Justitie, au prezentat in cadrul Consiliului rapoartele amanuntite care ar trebui sa se constituie in argumente puternice pentru aderarea Romaniei la UE la 1 ianuarie 2007. In urma acestei informari, oficialii Uniunii s-au aratat multumiti de progresele facute de Romania in zonele sensibile evidentiate la raportul de anul trecut, insa nu au dat nici o indicatie cu privire la mult asteptatul raport al Comisiei din 16 mai. Acesta ar trebui sa decida fie aderarea Romaniei si Bulgariei la UE, la 1 ianuarie 2007, fie, dimpotriva, activarea clauzei de salvgardare si amanarea integrarii cu un an.

DINCOLO DE LINIA DE FINISH. "Romania a facut mult pana acum in lupta impotriva coruptiei, in special cea la nivel inalt, in implementarea reformelor in administratie, insa aceste progrese trebuie continuate intr-un ritm sustinut", este de parere Hans Winkler, care crede, totodata, ca tara noastra "trebuie sa treaca linia de FINISH".

Uniunea va monitoriza in continuare aceste eforturi si va decide, in mai, daca Romania se va integra sau nu in 2007.

PROGRES
"Romania a facut mult pana acum in lupta impotriva coruptiei, in special cea la nivel inalt" - Hans Winkler
×
Subiecte în articol: externe