x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Speranţele privind refacerea completă a lui Schumacher se diminuează continuu

Speranţele privind refacerea completă a lui Schumacher se diminuează continuu

de Istvan Deak    |    23 Ian 2014   •   18:43
Speranţele privind refacerea completă a lui Schumacher se diminuează continuu

La aproape patru săptămâni după teribilul accident la schi care l-a cufundat pe multiplul campion mondial de Formula 1, germanul Michael Schumacher, într-o comă indusă, speranţele privind refacerea sa completă se diminuează văzând cu ochii, apreciază specialiştii. De celalaltă parte, familia sa păstrează speranţa că, atunci când medicina n-a avut suficientă putere, a intervenit miracolul.

Mai multe voci din domeniul medical vorbesc despre temerea că Michael Schumacher va rămâne într-o stare vegetativă pentru tot restul vieţii. Schumacher este la terapie intensivă de la 29 decembrie, când a fost trecut în comă artificială, pentru ca să i se permită creierului său, puternic afectat de căzătura suferită pe pârtie, să se odihnească şi refacă. Numai că această procedură, în mod normal, nu prea depăşeşte termenul de două săptămâni, scriu jurnaliştii germani, elveţieni, britanici sau francezi.

Jean-Marc Orgogozo, profesor de neurologie la Universitatea din Bordeaux, a declarat pentru Daily Mail că “fiecare zi, fiecare săptămână în comă scad şansele de a vedea situaţia ameliorându-se. În practică, când avem de-a face cu un traumatism 'închis', cum este cazul la Schumacher, creierul loveşte de pereţii cutiei craniene, care este foarte rigidă. Ca reacţie la şocuri, se umflă şi în interiorul său se produc hemoragii, ceea ce sporeşte compresia. Pentru a face loc, neurochirurgii intervin. În mod normal, este dacă nu imediat, cel puţin rapid. Dacă nu se produce, asta înseamnă că leziunile sunt importante şi difuze şi că sunt slabe şanse ca acestea să regreseze”. Cu toate astea, familia lui Michael Schumacher refuză să piardă speranţa:”O ştium cu toţii: el este un luptător şi nu va abandona”. În plus, familia se arată foarte mişcată de toate mesajele de simpatie primite din partea lumii întregi:”Mulţumim tuturor, toate aceste mesaje de susţinere ne aduc multă tărie”.

×