x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe STARE DE ALERTĂ în Japonia: Mai multe avioane de recunoaştere ruseşti au survolat Marea Japoniei

STARE DE ALERTĂ în Japonia: Mai multe avioane de recunoaştere ruseşti au survolat Marea Japoniei

07 Apr 2014   •   08:57
STARE DE ALERTĂ  în Japonia: Mai multe avioane de recunoaştere ruseşti au survolat Marea Japoniei

Pentru a treia oară în trei zile, avioane de vânătoare ale forţelor aeriene japoneze au fost plasate duminică în stare de alertă în urma apropierii unor avioane de recunoaştere ruseşti de teritoriul Japoniei, relatează Ria Novosti, citată de Agerpres.

La fel ca vineri, un avion de recunoaştere Il-20 a efectuat duminică un zbor deasupra Mării Japoniei. Sâmbătă, două avioane de luptă antisubmarin Il-38 au perturbat liniştea radarelor japoneze. Deşi aparatele ruseşti nu au încălcat spaţiul aerian nipon, avioanele de vânătoare japoneze ale Forţei de autoapărare au decolat la lansarea alertei.

Armata japoneză explică activitatea crescută a avioanelor militare ruseşti prin riscul de noi tiruri cu rachete nord-coreene. Începând cu 26 martie, ziua în care Phenianul a tras două rachete spre Marea Japoniei, avioanele ruse au efectuat opt zboruri în regiune, relevă agenţia de presă amintită.

×