x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe STARE DE ALERTĂ. Submarin rusesc, detectat la graniţele Letoniei

STARE DE ALERTĂ. Submarin rusesc, detectat la graniţele Letoniei

24 Noi 2014   •   08:54
STARE DE ALERTĂ. Submarin rusesc, detectat la graniţele Letoniei

Un submarin aparţinând marinei ruse a fost detectat la aproximativ 50 km de graniţele maritime ale Letoniei, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute Ministerul leton al Apărării, fără să ofere prea multe detalii despre acest incident, relatează agenţia de presă ucraineană Unian, citată de Agerpres. "În zona economică exclusivă a Letoniei, a fost detectat sâmbătă un submarin rusesc din clasa 'Kilo' (potrivit clasificării NATO) la o distanţă de 27 mile marine (aproximativ 50 km) de frontiera maritimă a republicii", se menţionează într-o postare pe Twitter a ministerului.

"Kilo" - unul dintre cele mai silenţioase şi greu de reperat submarine din lume - reprezintă un cod atribuit de NATO pentru submarinele ruseşti din proiectul 877 'Paltus' şi proiectul 636 'Varşovianka'.

În genere, în ultimele două săptămâni, nave ale marinei ruse au fost detectate de cinci ori în apropierea frontierelor letone. Cu aproximativ o săptămână în urmă, armata letonă au detectat o navă de război rusă 'Jiguliovsk GS-19' de asemenea în zona economică exclusivă a republicii. Marina rusă şi-a intensificat activitatea în apropierea ţărilor baltice pe fondul crizei în relaţiile dintre Rusia şi Occident, ca urmare a rolului ei în evenimentele din Ucraina.

×