x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stare de urgenţă în SUA: Viscolul şi căderile masive de zapadă au ucis 13 oameni

Stare de urgenţă în SUA: Viscolul şi căderile masive de zapadă au ucis 13 oameni

de Departamentul Online    |    01 Noi 2011   •   07:16
Stare de urgenţă în SUA: Viscolul şi căderile masive de zapadă au ucis 13 oameni

Presedintele Barack Obama a instituit, prin decret prezidential, starea de urgenta in Connecticut, statul american cel mai afectat de viscolul si caderile masive de zapada, anunta CNN.

Cel putin 13 persoane au murit in urma ninsorilor care au afectat, la sfarsitul saptamanii trecute, nord-estul Statelor Unite, unde aproape 1,7 milioane de consumatori erau inca deconectati de la alimentarea cu energie electrica luni seara.

Seful guvernului american a autorizat Ministerul Securitatii Nationale si Agentia Federala pentru Managementul Situatiilor de Urgenta sa-si coordoneze eforturile in acordarea asistentei necesare populatiei afectate de calamitatea naturala.

Ninsoarea abundenta a inceput in nord-estul SUA in dimineata zilei de 20 octombrie. Spre seara, caderile masive de zapada si viscolul au pus stapanire pe intreaga regiune. In pofida eforturilor serviciilor comunale, peste 2 milioane de locuitori din New York, Massachusetts, Connecticut, New Jersey, Pennsylvania, New Hampshire, Maine si Rhode Island nu au nici pana in prezent curent electric.

Potrivit autoritatilor, alimentarea cu energie electrica va fi restabilita in totalitate cel mai probabil vineri.

×