x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stare de urgenţă timp de trei luni în Bahrein

Stare de urgenţă timp de trei luni în Bahrein

de Marina Constantinoiu    |    15 Mar 2011   •   16:49

Regele Bahreinului, Hamad Ben Issa Al-Khalifa, a proclamat, marţi, starea de urgenţă pentru o perioadă de trei luni, relatează AFP.

Măsura intervine a doua zi după ce în Bahrein au sosit trupe ale unor state din Golf, pentru a ajuta la înăbuşirea mişcărilor de protest popular care zguduie micul stat încă din februarie.

“Din cauza situaţiei pe care o traversează Bahreinul, regele proclamă starea de urgenţă pentru o perioadă de trei luni”, s-a anunţat într-un comunicat retransmis de televiziunea oficială. Potrivit comunicatului, regele l-a însărcinat pe comandantul forţelor armate cu restabilirea ordinii, făcând apel la armată, la forţele de poliţie, la unităţile Gărzii Naţionale şi la “orice altă forţă, dacă se va dovedi necesar”.

Această ultimă menţine pare a face referire la unităţile trimise în Bahrein de partenerii din Arabia Saudită şi din Emiratele Arabe Unite, care au trimis trupe încă de luni. Decizia intervine în timp ce manifestanţii şiiţi blochează străzile din capitala Manama şi s-au adunat într-o piaţă din capitală, ca reacţie la sosirea în micuţul regat guvernat de o dinastie sunnită a trupelor forţei comune a Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG), denumită “Scutul Peninsulei”.

×