x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stat Islamic amenință Spania

Stat Islamic amenință Spania

de Şerban Mihăilă    |    26 Aug 2017   •   08:50
Stat Islamic amenință Spania

Gruparea teroristă Stat Islamic a difuzat o înregistrare video, în care îi laudă pe „frații” care au comis atentatele de săptămâna trecută din Catalonia (nord-estul Spaniei) și în care amenință Spania cu noi atacuri dacă nu se retrage din coaliția internațională contra organizației jihadiste.

În înregistrare, intitulată „Cucerirea Barcelonei”, difuzată prin intermediul aplicației de mesagerie „Telegram” și a cărei autenticitate nu a putut fi verificată, SI îi cere „lui Allah să-i accepte pe frații care au dus la bun sfârșit cucerirea Barcelonei”. În imagini apar doi jihadiști care vorbesc în limba spaniolă și care îi laudă pe autorii atentatelor din Catalonia, soldate cu 15 morți și peste o sută de răniți. În înregistrarea video, care durează aproape trei minute, sunt prezentate numeroase imagini în care apare regele Spaniei, Felipe al VI-lea, și șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy. În afara celor doi jihadiști care vorbesc în spaniolă și în timp ce se derulează imagini de la atacul cu furgonetă din Barcelona, o voce din off avertizează în limba arabă că, dacă Spania nu se retrage din alianța internațională condusă de SUA și care luptă împotriva SI în Siria și Irak, „și nu încetează să poarte război, nu vă vom lăsa niciodată în pace”. „Aflați că în casa cruciaților nu există nevinovați”, continuă vocea din off în arabă, pe fondul unor cântece religioase în limbile franceză și arabă, insistând că SI comite atacuri împotriva civililor pentru că „provoacă o durere mai mare”. Pe fondul unor imagini ale posturilor de televiziune internaționale care au relatat despre atentatul din Barcelona, se mai spune că: „Dacă opresorii închid porțile imigrației, deschideți porțile jihadului”.

Poliția a anunțat că l-a identificat pe ultimul membru al celulei jihadiste acuzate că a comis atacurile din Catalonia. Acesta a fost ucis într-o explozie accidentală.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: stat islamic mariano rajoy