x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite, acuzate că susţin reţeaua teroristă Al-Qaida (VIDEO)

Statele Unite, acuzate că susţin reţeaua teroristă Al-Qaida (VIDEO)

03 Dec 2012   •   16:18
Statele Unite, acuzate că susţin reţeaua teroristă Al-Qaida (VIDEO)

Siria acuză Statele Unite că susţin reţeaua teroristă Al-Qaida, anunţă AFP, care citează ministerului de Externe de la Damasc. "Siria şi poporul sirian luptă împotriva reţelei teroriste Al-Qaida, care este susţinută de ţări bine-cunoscute, în primul rând de Statele Unite", precizează diplomaţia siriană.

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a lansat astăzi, la Praga, un "avertisment dur" adresat regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad cu privire la o eventuală utilizare a armelor chimice împotriva poporului său.

"Există o linie roşie pentru Statele Unite. Încă o dată, lansăm un avertisment foarte dur regimului al-Assad, comportamentul său este condamnabil. Acţiunile sale faţă de propriul popor sunt tragice", a declarat Clinton.

Oficiali americani citaţi de New York Times susţin că regimul Bashar Al-Assad s-ar pregăti pentru eventualitatea utilizării arsenalului chimic împotriva insurgenţilor, iar Iranul continuă să trimită armament în Siria pe cale aeriană, graţie cooperării cu Irakul.

Eforturile Statelor Unite de blocare a traficului de armament spre Siria par să fi eşuat, în contextul refuzului Irakului de a verifica avioanele care traversează spaţiul său aerian, afirmă oficialii americani.

×
Subiecte în articol: al-qaida siria statele unite arme chimice