x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite pun presiune pe Kim Jong-un

Statele Unite pun presiune pe Kim Jong-un

03 Ian 2020   •   16:00
Statele Unite pun presiune pe Kim Jong-un

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a afirmat că Washingtonul continuă să creadă că un acord politic privind denuclearizarea este cea mai bună cale de urmat în dosarul nord-coreean, dar a precizat că SUA rămân pregătite de luptă dacă va fi cazul, transmite Reuters.

„Am solicita reţinere din partea lui Kim Jong-un”, a declarat Esper, într-un interviu acordat Fox News.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a declarat săptămâna aceasta că nu mai există motive pentru ca Phenianul să respecte moratoriul auto-impus asupra testelor cu rachete balistice intercontinentale şi cu bombe nucleare, anunţând, de asemenea, că „o nouă armă strategică” va fi prezentată în viitorul apropiat.

Un oficial american a declarat, sub protecţia anonimatului, că nu există indicii potrivit cărora ar fi iminentă pregătirea testării unei rachete cu rază lungă de acţiune de către Coreea de Nord.

Oficialul a afirmat că, din analiza discursul liderului nord-coreean, ar reieşi că Phenianul nu consideră că trebuie să se grăbească cu testarea unei rachete balistice intercontinentale, deşi teste ale unor rachete cu rază mai scurtă de acţiuni sau ale altor dispozitive ar putea avea loc oricând.

Adresându-se presei joi, şeful statului major, generalul Mark Milley, a declarat că starea de alertă a forţelor americane este la un nivel suficient pentru a răspunde corespunzător în orice situaţie, iar capabilităţile militare defensive sunt adecvate pentru apărarea Statelor Unite.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un