x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) ar putea fi lăsată fără astronauţi la bord

Staţia Spaţială Internaţională (ISS) ar putea fi lăsată fără astronauţi la bord

12 Oct 2018   •   13:50
Staţia Spaţială Internaţională (ISS) ar putea fi lăsată fără astronauţi la bord

Staţia Spaţială Internaţională (ISS) ar putea fi lăsată fără astronauţi la bord, a declarat un responsabil al agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, după lansarea eşuată a rachetei Soiuz ce trebuia să transporte un echipaj de doi membri pe avanpostul orbital. Misiunea actualului echipaj aflat la bordul ISS ar putea fi prelungită ''cu câteva zile'', a mai anunţat acesta, transmite vineri agenţia TASS. 

Staţia Spaţială Internaţională (ISS) a rămas - până la noi dispoziţii - fără "taxiuri" care pot să transporte astronauţi spre şi dinspre avanpostul orbital, în urma incidentului de joi în care a fost implicată o rachetă rusească Soiuz, informează AFP. 

Rachetele şi capsulele Soiuz, care au devenit transportatorul exclusiv al tuturor astronauţilor de pe Terra către ISS începând din 2011, vor rămâne la sol până la finalizarea unei anchete ce a fost demarată de agenţia spaţială rusă şi care vizează cauzele aflate în spatele defectării unei rachete cu doi astronauţi la bord - un rus şi un american - joi, în Kazahstan.http://www.agerpres.ro

×