x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Staţii fără număr pentru metroul moscovit. Investiţii de 2,5 miliarde de euro anual

Staţii fără număr pentru metroul moscovit. Investiţii de 2,5 miliarde de euro anual

de Marina Constantinoiu    |    25 Apr 2012   •   13:09

Primaria Moscovei a anuntat miercuri ca a adoptat un impresionant plan de dezvoltare a retelei de metrou, preconizand ca pana in 2020 sa aloce anual un buget de 2,5 miliarde de euro in ideea de a construi 70 de noi statii si a extinde reteaua de metrou cu 150 de kilometri, transmite AFP.

Municipalitatea a precizat ca, la finalizarea lucrarilor, reteaua de metrou din Moscova va fi marita de 1,5 ori. Reteaua de metrou moscovita a fost inaugurata la 15 mai 1935.
"Lucrari de asemenea amploare nu au fost facute nici in cea mai buna perioada a epocii sovietice', a declarat viceprimarul moscovit Marat Kusnulin, responsabil cu politica de urbanism la primaria Moscovei. Costurile acestui proiect sunt estimate la "aproximativ 100 de miliarde de ruble pe an' (2,5 miliarde de euro), a subliniat Marat Kusnulin. In prezent, reteaua de metrou din Moscova se intinde pe 305,5 kilometri si are 185 de statii, unele dintre ele adevarate bijuterii arhitectonice. Cea mai noua linie este cea de metrou usor Butovskaia, inaugurata in 2003. Din anul 2016, alte 37 de statii ar urma sa intre in serviciu.

×
Subiecte în articol: Rusia Investitii Moscova metrou extindere