x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statul Islamic a revendicat atentatul sinucigaş din oraşul pakistanez Quetta

Statul Islamic a revendicat atentatul sinucigaş din oraşul pakistanez Quetta

13 Apr 2019   •   20:15
Statul Islamic a revendicat atentatul sinucigaş din oraşul pakistanez Quetta

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat sâmbătă atentatul sinucigaş comis cu o zi înainte într-o piaţă din Quetta, capitala Balucistanului, cea mai instabilă provincie din Pakistan, care s-a soldat cu cel puţin 20 de morţi şi 48 de răniţi, informează AFP.

Statul Islamic a publicat o fotografie cu un bărbat pe care îl prezintă drept kamikaze şi îi spune numele, precizând că atacul a vizat musulmani şiiţi.

Atentatul sinucigaş a fost revendicat vineri de o facţiune a talibanilor pakistanezi care au asigurat că l-au întreprins în parteneriat cu gruparea extremistă sunită Lashkar-e-Jhangvi, responsabilă pentru numeroase atacuri împotriva şiiţilor din Pakistan.

Oficialii pakistanezi asigură că SI nu este prezentă în ţară, chiar dacă gruparea islamistă a revendicat deja mai multe atentate comise aici.

Quetta, capitala provinciei Balucistan, este una din localităţile cele mai conflictuale din Pakistan, aici fiind prezente grupări armate separatiste, facţiuni talibane şi grupări jihadiste. În iulie anul trecut, 149 de oameni au murit într-un atentat în această provincie la un miting de campanie din cadrul alegerilor generale, în cel mai grav atac din istoria ţării.AGERPRES

×
Subiecte în articol: stat islamic atentat Quetta