x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statul Islamic revendică un atentat sinucigaş soldat cu opt morţi în Egipt

Statul Islamic revendică un atentat sinucigaş soldat cu opt morţi în Egipt

09 Apr 2019   •   20:55
Statul Islamic revendică un atentat sinucigaş soldat cu opt morţi în Egipt

Un atentator sinucigaş în vârstă de 15 ani a detonat marţi explozibilii pe care îi avea asupra sa, ucigând doi ofiţeri, doi poliţişti şi trei civili, printre care un copil de şase ani, în provincia egipteană Sinai de Nord, a anunţat ministerul de interne de la Cairo într-un comunicat preluat de AFP. Alţi 26 de oameni au fost răniţi în urma atacului.

Conform centrului american de monitorizare a site-urilor jihadiste de pe internet, atentatul a fost revendicat de militanţii din Statul Islamic repliaţi în Egipt, ca "represalii pentru pierderea teritoriilor deţinute anterior în Siria".

Egiptul desfăşoară o campanie amplă împotriva jihadiştilor în Sinai, suspectând Statul Islamic că doreşte să îşi creeze un nou fief după înfrângerile suferite în Irak şi în Siria. Forţele Democratice Siriene (SDF) au anunţat pe 23 martie sfârşitul "califatului" islamist.

Potrivit autorităţilor egiptene, până acum operaţiunile din Sinai au făcut 600 de victime în rândul presupuşilor terorişti, iar cel puţin 40 de soldaţi au căzut la datorie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: statul islamic atentat Egipt opt morți