x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stephen Hawking: Omenirea este ameninţată de un război nuclear devastator. Ca să scape, trebuie să colonizeze spaţiul

Stephen Hawking: Omenirea este ameninţată de un război nuclear devastator. Ca să scape, trebuie să colonizeze spaţiul

06 Ian 2012   •   12:08
Stephen Hawking: Omenirea este ameninţată de un război nuclear devastator. Ca să scape, trebuie să colonizeze spaţiul

Faimosul om de stiinta britanic avertizeaza ca pe oameni ii asteapta Apocalipsa nucleara. Drept urmare, spune profesorul, unica solutie de a supravietui este colonizarea spatiului.

"Este posibil ca rasa umana sa dispara, insa acest scenariu poate fi evitat. Cred ca este aproape sigur ca un scenariu apocaliptic, precum un razboi nuclear, se va petrece pe Terra peste 1.000 de ani", avertizeaza fizicianul Stephen Hawking, potrivit The Telegraph.

"Este foarte important sa colonizam spatiul. Cred ca vom reusi pana la urma sa cream colonii auto-suficiente pe Marte si pe alte planete din sistemul nostru solar, insa asta nu se va intampla in urmatoarea suta de ani. In cele din urma, progresele stiintifice si tehnologice le vor permite oamenilor sa paraseasca sistemul solar si sa stabileasca in regiuni indepartate ale universului", a afirmat Hawking, care a precizat insa ca acesta calatorie spatiala nu va fi lipsita de pericole.

"Descoperirea unor forme de viata inteligente extratrestre ar reprezenta cea mai importanta descoperire stiintifica din istoria omenirii. Cu toate astea, ar fi extrem de riscant sa incercam sa comunicam cu o civilizatie extraterestra. Daca extraterestrii se vor decide sa ne viziteze, s-ar putea repeta scenariul cu europenii care au sposit pe continentele americane. Lucrurile nu s-au sfarsit prea bine pentru nativii americani", a mai spus profesorul.

Profesorul nu crede in rezultatele obtinute in experimentele CERN care spun ca particulele neutrino calatoresc mai repede decat viteza luminii, ceea ce contrazice legele fizicii: "Teoria relativitatii a lui Einstein spune ca nimic nu poate calatori mai repede decat viteza luminii. Cu toate astea, daca experimentul este corect, iat neutrinii calatoresc mai repede decat lumina, atunci teoria relativitatii este gresita".

Autor al unor lucrari de succes, scrise cu indemanare pentru omul de rand, neinitiat in termenii greoi ai diferitelor domenii stiintifice, Stephen Hawking a devenit unul dintre cei mai populari oameni de stiinta in 1988, dupa aparitia cartii 'Scurta istorie a timpului'.

Dupa 22 de ani, a publicat 'The Grand Design', carte care a provocat un scandal urias in randurile liderilor religiosi, deoarece autorul sustinea ca nu este nevoie de o forta divina pentru a explica aparitia Universului. (V.M.)

×