x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stephen Hawking vorbeşte despre APOCALIPSA NUCLEARĂ: "Colonizaţi planetele ca să salvaţi specia umană!"

Stephen Hawking vorbeşte despre APOCALIPSA NUCLEARĂ: "Colonizaţi planetele ca să salvaţi specia umană!"

21 Feb 2015   •   13:30
Stephen Hawking vorbeşte despre APOCALIPSA NUCLEARĂ: "Colonizaţi planetele ca să salvaţi specia umană!"

Cunoscutul astrofizician britanic Stephen Hawking spune că omenirea ar trebui să colonizeze alte planete pentru a asigura viitorul speciei.

Hawking susține că eventualele războaie pot pune capăt civilizației așa cum o știm noi, iar colonizarea ar oferi oamenilor un loc unde poată merge, scrie Russia Today.

"Trimiterea omului pe Lună a schimbat viitorul rasei umane într-un mod pe care încă nu-l putem înțelege. Nu a rezolvat niciuna dintre problemele noarte imediate de pe Pământ, dar ne-a oferit noi perpective. Cred că asigurarea viitorului speciei umane se poate face prin colonizarea altor planete", a declarat savantul.

"Un război nuclear ar însemna sfârșitul civilizației, și poate chiar sfârșitul rasei umane", a avertizat Stephen Hawking.

Hawking, de 73 de ani, considerat unul dintre cei mai influenţi fizicieni din zilele noastre, a fost diagnosticat în 1963 cu scleroză laterală amiotrofică.

În 1985, Hawking, care era deja în căruciorul cu rotile, a făcut o pneumonie în urma căreia nu a mai putut respira normal. Medicii i-au introdus atunci un tub prin gât pentru a-l ajuta să respire, procedură în urma căreia fizicianul şi-a pierdut abilitatea de a vorbi.

×
Subiecte în articol: stephen hawking