x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Steven Seagal a mai adoptat doi căţei din adăpostul Dogtown

Steven Seagal a mai adoptat doi căţei din adăpostul Dogtown

de Mihaela Stănescu    |    30 Mar 2014   •   17:47
Steven Seagal a mai adoptat doi căţei din adăpostul Dogtown
Actorul Steven Seagal a vizitat duminică adăpostul de câini Dogtown de la lângă Bucureşti, unde alături de soţia şi fiul său, a adoptat doi căţei şi a donat peste şase tone de hrană pentru animale.

După ce l-au vizitat pe Grivei, căţelul adoptat la distanţă în noiembrie 2013, familia a ales să sprijine încă doi pui în vârstă de şapte luni, abandonaţi recent pe străzi împreună cu mama lor. Băiatul actorului, pasionat la rândul său de luptele marţiale, a botezat căţeii Bushi (care înseamnă "războinic") şi Ringo (numele primului căţel pe care l-a avut).

Ca orice alt cetăţean, Steven Seagal a semnat contracte de adopţie la distanţă prin care, contra sumei de 100 de ron pe lună, căţeii sunt cazaţi, li se asigură hrană, vaccinuri şi tratamente medicale. "Locul câinilor nu este pe străzi!", a spus vedeta în timpul vizitei. "Fiecare dintre noi se poate implica, în paralel cu autorităţile. Este atât de simplu să adopţi, măcar la distanţă dacă nu poţi lua acasă un căţel abandonat!".

Dogtown este numele unuia dintre proiectele derulate de asociaţia Portico, pe lângă cele dedicate copiilor şi persoanelor nevoiaşe, proiecte premiate la Gala Societăţii Civile. Dogtown funcţionează din 2012 şi găzduieşte în prezent 2.000 de câini adoptaţi din adăposturile de stat sau aduşi direct de persoanele care vor să îi salveze de pe străzi sau de la eutanasie iar proiectul este finanţat în întregime cu resurse private.

"Fiecare câine adoptat din Dogtown este clinic sănătos, socializat şi vine acasă împreună cu lesă, zgardă, mâncare pentru zece zile pentru o trecere treptată la altă dietă, jucărie şi saci menajeri pentru strângerea mizeriei din timpul plimbărilor în parc", a declarat Florian Fugasin, coordonatorul proiectului. Fiecare adopţie, spun reprezentanţii, înseamnă de fapt salvarea a doi câini: unul care ajunge într-o familie şi altul care este primit gratuit în loc şi îngrijit.

Dogtown este singurul centru privat de protecţie a animalelor din România care este autorizat TRACES atât pentru condiţiile de cazare, cât şi pentru transport (doi şoferi şi un autovehicul). Acest sistem implementat la nivel european asigură monitorizarea oricărui căţel adoptat din Dogtown pentru a se şti oricând unde se află, prevenind astfel abandonul sau traficul de animale.

 

×
Subiecte în articol: steven seagal dogtown adapost de caini