x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Ian 2010   •   00:00

5 ianuarie 2010

SINGAPORE
Accidentul care a implicat o maşină a Ambasadei României în Singapore trebuie soluţionat "printr-un proces corespunzător". Aşa sună o declaraţie a ministrului de Externe din această ţară, George Yeo, primul oficial care vorbeşte despre acest caz petrecut la 15 decembrie 2009 şi soldat cu moartea unei tinere chinezoaice. "Ceea ce s-a întâmplat a fost foarte rău, un om a fost ucis, iar alţii au fost răniţi", a declarat Yeo. "Poliţia continuă cercetările în mod exhaustiv, dar pentru că investigaţiile continuă nu voi face comentarii asupra lor. Să avansăm pas cu pas, în asemenea cazuri este necesar să existe un proces corespunzător", a subliniat ministrul. Suspect în acest caz este însărcinatul cu afaceri al ambasadei, Silvian Ionescu. Ministerul român al Afacerilor Externe a reamintit ieri, într-un comunicat, că nu comentează informaţiile legate de accident şi că derulează o anchetă internă. (I.C.)

JAF
O adevărată operaţiune de comando, în care au fost implicate zece persoane, explozibili şi cinci vehicule, a fost lansată luni împotriva unei furgonete transportând fonduri în sud-estul Franţei. Hoţii au furat aproximativ patru milioane de euro, relatează AFP. Atacul
a vizat un convoi al companiei Sazias, care se deplasa la Banca Franţei în oraşul Toulon, transportând opt milioane de euro. Agresorii nu au reuşit să detoneze decât două seifuri din cele patru. (I.C.)

×
Subiecte în articol: externe