x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

19 Ian 2010   •   00:00

18 ianuarie 2010



SARKOZY, LA BUCUREŞTI
Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, va veni în România la sfârşitul lunii martie, au declarat, pentru Jurnalul Naţional, surse diplomatice. Dat fiind caracterul pragmatic al liderului de la Elysée, în perioada următoare se pregătesc dosarele pentru această a doua vizită cu caracter bilateral pe care Sarkozy o face la Bucureşti. Aceleaşi surse ne-au informat că vor avea loc discuţii cu Ministerul Economiei, Ministerul Apărării şi Ministerul Finaţelor Publice, pentru a da consistenţă propunerilor franceze. Se va discuta, de asemenea, parteneriatul strategic dintre România şi Franţa în domeniul industriei apărării.

CIOLOŞ, FELICITAT

Oficialii europeni responsabili cu agricultura salută numirea lui Dacian Cioloş în funcţia de comisar pentru acest domeniu. "Aş fi dorit ca domnul Cioloş să fie prezent la Berlin, unde tocmai am inaugurat «Săptămâna verde». Ar fi fost, poate, o bună oportunitate pentru domnul Cioloş să vadă ce dorim noi să facem şi să ne spună punctul său de vedere. Ne vom cunoaşte cu siguranţă în februarie, la întâlnirea lunară a miniştrilor Agriculturii din UE", a declarat sâmbătă, pentru Jurnalul Naţional, ministrul german de resort, Ilse Aigne. Aflat la Berlin, şi ministrul francez Bruno le Maire a salutat numirea românului: "Sunt multe lucruri de rezolvat în Europa din cauza schimbărilor climatice, este nevoie de o politică unitară, noi tehnologii şi multă muncă". (Alexandru Năstase, Berlin)

ELIBERAT ŞI "PREMIAT"
Cetăţeanul român aflat la bordul navei Maran Centaurus eliberată ieri de piraţii somalezi este în stare bună, a precizat Ministerul Afacerilor Externe. Mai mult, românul a primit de la răpitori 500 de dolari, sumă oferită fiecăruia dintre cei 28 de membri ai echipajului "pentru bună purtare". Pentru petrolierul grec de mare tonaj Maran Centaurus, capturat în noiembrie 2009, s-a păltit o răscumpărare de peste şapte milioane de dolari. Pentru bani s-au înfruntat două grupuri de piraţi.

×
Subiecte în articol: editorial