x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stirile zilei

Stirile zilei

03 Mar 2004   •   00:00

Nu asteroidul a ucis dinozaurii

Teoria potrivit careia disparitia dinozaurilor ar fi fost declansata de prabusirea unui asteroid gigant in zona unde acum se afla Mexicul este contestata de noi dovezi geologice. Expertii americani au calculat varsta craterului unde s-a prabusit corpul ceresc si au observat ca evenimentul s-a produs cu 300.000 de ani inainte ca dinozaurii sa dispara cu desavarsire. Cercetatorii de la Universitatea Princeton au inaintat ipoteza ca o serie de evenimente, mult mai complexe, cum ar fi activitatea vulcanica sau incalzirea planetei, au condus la extinctia dinozaurilor. (Ana Ilie)

Kostunita si-a format guvernul

Noul premier sarb, Vojislav Kostunita, si-a prezentat guvernul in fata Parlamentului. Sarcina lui Kostunita este dificila: majoritatea ministrilor sai sunt membri ai Partidului Democratic din Serbia, si numirea lor trebuie aprobata de parlamentarii majoritar nationalisti ai Partidului Socialist, al carui presedinte este in continuare Slobodan Milosevici. "Trebuie sa facem parte din Uniunea Europeana, nu exista alternativa pentru Serbia-Muntenegru ", le-a spus Kostunita parlamentarilor. (Ana Ilie)

Kerry, cel mai posibil rival al lui Bush

Senatorul John Kerry era creditat ieri cu cele mai mari sanse de a triumfa in fata rivalului John Edwards, in etapa decisiva a alegerilor care vor decide candidatul democrat la Casa Alba. Electoratul din zece state americane, printre care si importantele California si New York, urma sa se prezinte la urne. Kerry este atat de sigur de victorie, incat a organizat, pentru marti seara, o mare petrecere intr-un imobil aflat la cateva sute de metri de Casa Alba. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe