x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Străinii implicaţi în revoltele din Marea Britanie vor fi deportaţi

Străinii implicaţi în revoltele din Marea Britanie vor fi deportaţi

de Agerpres    |    20 Aug 2011   •   10:04

Strainii care au luat parte la revoltele de saptamana trecuta din Marea Britanie vor fi deportati in tarile de origine pentru "a trimite un mesaj dur celor care creeaza probleme", informeaza The Daily Telegraph, citat de Agerpres.

Peste 150 de persoane nascute in afara Marii Britanii au fost arestate dupa furturile si incendiile care au afectat grav mai multe orase britanice.
"Credem cu fermitate ca strainii care au incalcat legea trebuie dati afara din Marea Britanie imediat ce se prezinta ocazia", a declarat ministrul imigratiei, Damian Green. "Totodata, avem posibilitatea sa anulam vizele strainilor gasiti vinovati de activitati criminale si vom face acest lucru pe masura ce aflam despre aceste cazuri", a precizat oficialul britanic pentru London Evening Standard.
Potrivit legilor privind imigratia, delincventii care nu au cetatenia unui stat al Uniunii Europene sunt imediat eligibili pentru deportare in cazul in care sunt condamnati la 12 luni de inchisoare.
Cetatenii europeni pot fi deportati daca primesc o sentinta de 12 luni de inchisoare pentru trafic de droguri, crime violente sau delicte cu caracter sexual, sau daca sunt condamnati la 24 de luni de inchisoare pentru orice fel de tip de delict. In plus, tribunalele britanice pot recomanda deportarea oricarui condamnat, iar Agentia privind frontierele, din cadrul Ministerului britanic de Interne, poate revoca viza oricarui cetatean strain gasit vinovat de fapte penale.

×