x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe STRATFOR: Stabilitatea interna a Ucrainei, greu de atins ca si un echilibru cu Rusia si separatistii

STRATFOR: Stabilitatea interna a Ucrainei, greu de atins ca si un echilibru cu Rusia si separatistii

de Dan Constantin    |    02 Sep 2015   •   11:12
STRATFOR: Stabilitatea interna a Ucrainei, greu de atins ca si un echilibru cu Rusia si separatistii

Grupul american de analiza geostrategica Stratfor difuzeaza un amplu comentariu dupa incidentele grave care au avut loc in fata Parlamentului de la Kiev.

Statfor constata ca 1 septembrie a adus o veste buna  - o incetare a focului in zonele de conflict cu separatistii pentru a permite deschiderea anului scolar, si o veste  rea - degenerarea unor proteste in confruntari violente la Kiev.

Analistii americani constata ca modificarea in prima lectura a unor prevederi constitutionale legate de descentralizarea regiunilir in Ucraina nu prevestea derapajele.

Stratfor prezinta succesiunea violentelor care a insotit protestul unor formatiuni radicale nationalista aflate in coalitia care asigura majoritatea parlamentra.

Retragerea acestora din coalitie nu ameninta majoritatea care sustine guvernul dar arata, in concluzie, ca echilibrul de stabilitate si unitate al Ucrainei este la fel de greu de atins ca si o solutie de echilibru cu Rusia si separatistii din Estul tarii.

×
Subiecte în articol: stratfor ucraina kiev separatisti Rusia