x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Strauss-Kahn a invitat două angajate ale hotelului Sofitel la el în cameră, dar acestea au refuzat (New York Times)

Strauss-Kahn a invitat două angajate ale hotelului Sofitel la el în cameră, dar acestea au refuzat (New York Times)

de Marina Constantinoiu    |    08 Iul 2011   •   14:13
Strauss-Kahn a invitat două angajate ale hotelului Sofitel la el în cameră, dar acestea au refuzat (New York Times)

Doua angajate ale hotelului Sofitel din Manhattan au afirmat la politie ca au fost invitate, separat, de catre fostul sef al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, sa vina la el in camera, ceea ce ele au refuzat, relateaza New York Times, citat de AFP.

Faptele s-ar fi petrecut cu o noapte inaintea arestarii lui DSK pe aeroportul din New York, dupa ce a fost acuzat de agresiune sexuala de catre o camerista a aceluiasi hotel.

Ziarul adauga ca, in afara celor doua angajate, o camera video l-ar fi filmat, in aceeasi noapte, pe fostul sef al FMI urcand intr-un ascensor, in jurul orelor 01:20, impreuna cu o femeie care nu lucra la hotel'. Aceasta persoana a putut fi identificata, dar “a refuzat sa raspunda intrebarilor anchetatorilor' in legatura cu scopul vizitei sale, adauga cotidianul american, citand o sursa politieneasca sub acoperirea anonimatului.

Aceste fapte s-au produs in cursul noptii de vineri 13 mai spre sambata 14 mai. Sambata dimineata, Strauss-Kahn a comandat un mic dejun pentru o singura persoana, la ora 09:24, precizeaza New York Times. DSK a fost retinut de politie dupa cateva ore, dupa ce camerista de la Sofitel a depus plangere pentru agresiune sexuala.

Strauss-Kahn a fost eliberat pe proprie raspundere la 1 iulie. Relatarea eronata a faptelor de catre camerista, dezvaluita de biroul procurorului new-york-ez Cyrus Vance cu ocazia audierii de la 1 iulie, parea a fi capabila sa compromita procesul lui Dominique Strauss-Kahn, dar in cele din urma procurorul a decis sa continue procesul.

×