x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Strauss-Kahn, astăzi în faţa instanţei.

Strauss-Kahn, astăzi în faţa instanţei.

de Marina Constantinoiu    |    05 Iun 2011   •   21:00

Fostul sef al Fondului Monetar In­ternational (FMI) Domini­que Strauss-Kahn, acuzat de delicte cu caracter sexual, va comparea astazi in fata justitiei americane, pentru a anunta daca pledeaza vinovat sau nevinovat in legatura cu acuzatiile pe care i le aduce o camerista de la Hotelul Sofitel din New York, relateaza AFP.

Audierea este prima in cursul careia Strauss-Kahn va lua cuvantul in fata instantei. Daca va pleda vinovat, el nu va mai fi implicat si intr-un proces in Statele Unite. In aceasta situatie, fostul ministru francez - impotriva caruia sunt formulate sapte capete de acuzare, pe baza marturiei unei femei in varsta de 32 de ani, originara din Guineea - ar urma sa mearga la inchisoare pentru o perioada care ar fi negociata cu judecatorul. In cazul in care va pleda nevinovat – iar expertii considera ca aceasta este ipoteza cea mai probabila –, Strauss-Kahn va fi judecat intr-un proces care va incepe in cateva luni si in cursul caruia va fi confruntat cu reclamanta, a carei identitate nu a fost dezvaluita de autoritatile americane, dar al carei nume a tot fost vehiculat de presa din SUA si din Franta. DSK, in varsta de 62 de ani, este pasibil, teoretic, de o condamnare de pana la 74 de ani de inchisoare in cazul in care va fi declarat vinovat. El a respins pana in prezent toate acuzatiile.

Unul dintre avocatii sai, celebrul Benjamin Brafman, s-a declarat increzator in sansele clientului sau de a castiga si a afirmat ca acesta din urma va fi relaxat la audierea de astazi. "Nu pot intra in detaliile acestei afaceri, dar sunt increzator, nu cred deloc ca DSK este vinovat de vreuna dintre acuzatiile care i s-au adus si pot prezice ca va fi eliberat", a declarat el intr-un interviu difuzat de postul de televiziune M6.

×