x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Striptease într-un penitenciar din Africa de Sud

Striptease într-un penitenciar din Africa de Sud

26 Iun 2017   •   21:00
Striptease într-un penitenciar din Africa de Sud

Autoritatea penitenciarelor din Africa de Sud a prezentat scuze publice, luni, şi a anunţat că intenţionează să suspende din funcţie un număr de 13 gardieni, după difuzarea pe reţelele de socializare a unor fotografii care prezentau mai multe dansatoare de striptease în mijlocul unor deţinuţi dintr-o închisoare de înaltă securitate din Johannesburg, informează AFP. 

Fotografiile, care au început să fie distribuite de internauţii din Africa de Sud încă de duminică, arată trei femei purtând ţinute vestimentare sumare - un body negru şi cizme din piele - dansând în jurul unui bărbat în uniformă de deţinut, în curtea unui centru de detenţie. 

Autorităţile au recunoscut autenticitatea fotografiilor şi au confirmat că imaginile au fost realizate într-adevăr în acea închisoare cu ocazia unei zile dedicate activităţilor recreative pentru tineret, pe 21 iunie. 

"După o anchetă preliminară, cel puţin 13 oficiali vor primi o scrisoare în care vor fi anunţaţi că avem în vederea suspendarea lor din funcţie", a declarat James Smalberger, directorul Autorităţii penitenciarelor din Africa de Sud. 

După părerea lui, acel dans de striptease a avut loc într-o închisoare apropiată de Soweto, la iniţiativa unui organizator extern. 

"Acest spectacol cu caracter sexual este o încălcare evidentă a politicii noastre de securitate. Este un tip de comportament inacceptabil", a adăugat James Smalberger. 

În fotografiile publicate pe internet a fost surprins momentul în care dansatoarele de striptease au îmbrăţişat un prizonier, în faţa unui public numeros, alcătuit din alţi deţinuţi dar şi din gardieni. 

În acea închisoare, cunoscută sub numele de "Sun City", trăiesc unii dintre cei mai periculoşi infractori din ţară, condamnaţi pentru crime, jafuri şi violuri. 

Condamnarea publică a evenimentului de către autorităţi nu a calmat însă furia internauţilor sud-africani. Hashtagul #PrisonStrippers a ocupat primul loc în topul celor mai dezbătute subiecte pe reţelele de socializare, luni, în această ţară africană. 

"Unii dintre deţinuţi au fost trimişi la închisoare pentru că au agresat femei, iar acum au dreptul la un număr de striptease", a scris un utilizator al reţelei Twitter. 

"Am crezut că era o informaţie falsă, dar se pare că nu. Este un ultraj şi o palmă peste faţă dată victimelor crimelor", a scris la rândul ei SA Crime Fighters, o asociaţie care luptă împotriva criminalităţii. 

Închisorile sud-africane sunt renumite pentru supraaglomerarea lor şi pentru violenţa deosebită a bandelor de deţinuţi.AGERPRES

×