x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Student împuşcat mortal de poliţia din Georgia

Student împuşcat mortal de poliţia din Georgia

18 Sep 2017   •   14:01
Student împuşcat mortal de poliţia din Georgia

Un student activist al comunităţii LGBT, de la Institutul de Tehnologie, a fost împuşcat mortal de poliţia din Georgia, duminică, deoarece a refuzat să arunce cuţitul pe care îl avea în mână şi a continuat să se apropie de ofiţeri, scrie The Guardian.

Scout Schulz, în vârstă de 21 de ani, a refuzat să arunce cuţitul pe care îl avea în mână şi a continuat să se îndrepte spre ofiţerii de poliţie, duminică seară, în faţa campusului universitar. Poliţiştii din Atlanta au fost chemaţi să intervină în campusul universitar din oraş după ce mai multe persoane au raportat prezenţa unei persoane înarmate în zonă.

WSB TV a afirmat că arma tânărului, cuţitul, care se afla încă pe pământ când reporterii au ajuns, era un briceag cu niciunul dintre instrumente extinse.

Ofiţerii l-au somat de mai multe ori pe student să renunţe la armă, însă acesta a refuzat de fiecare dată.  Nu i-a fost dat numele ofiţerului care a deschis focul asupra tânărului. Scout Schulz a murit, ulterior, la spital.

Alţi doi studenţi au oferit filmarea cu incidentul, unde se poate auzi cum poliţiştii strigă în repetate rânduri “Aruncă cuţitul!”. Unul dintre studenţii care au filmat incidentul a spus că Scout Sculz putea fi auzit cum striga "împuşcă-mă!".

Avocatul L Chris Stewart a afirmat că este posibil ca Schultz “să fi avut o cădere nervoasă şi să nu fi ştiu ce face”. Acesta a mai afirmat că nu crede că tânărul dorea să fie omorât de către poliţişti şi că aceştia ar fi trebuit să folosească arme neletale. “Zona era securizată. Nu se afla nimeni în risc”, a mai spus Stewart.

Mama lui Schulz, Lynne, a spus că cel mai mare copil al său, Scout, era un student genial în ciuda numeroaselor probleme medicale de care suferise, inclusiv depresia şi două încercări de sinucidere.

 

×