x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Studiu CNN: Europenii sunt încă antisemiți

Studiu CNN: Europenii sunt încă antisemiți

29 Noi 2018   •   14:12
Studiu CNN: Europenii sunt încă antisemiți

Stereotipurile antisemite sunt încă prezente în Europa, iar memoria Holocaustului începe să dispară, conform CNN. Mai mult de un sfert dintre europenii întrebați consideră că evreii au prea multă influență în afaceri și finanțe. Aproape unul din patru a spus că evreii au prea multă influență în conflictele și războaiele lumii.

Unul din cinci europeni consideră că evreii au prea mare influență în media și în politică. Între timp, o treime dintre europeni au răspuns sondajului că știu doar puțin sau nimic despre Holocaust, uciderea în masă a 6 milioane de evrei de către regimul nazist.

Sondajul a fost cerut și completat înainte de uciderea a 11 persoane în sinagoga din Pittsburgh – cel mai letal atac la adresa comunității evreiești din SUA.

Rezultatele au scos în evidență atitudini complicate, contrastante și câteodată neliniștitoare despre evrei, iar în unele se putea vedea ignoranța.

Însă, europenii consideră că e important ca memoria Holocaustului să fie ținută în viață.

Două treimi dintre locuitorii bătrânului continent sunt de părere că memoria tragicului eveniment nu va mai permite asemenea atrocități vreodată. În Polonia, unde naziștii au întemeiat Auschwitz, procentul crește până la 80%.

×
Subiecte în articol: europa evrei cnn